Huntelaar visszatért az Ajaxhoz

Tibor Kálovics

Az amszterdami csapat nem pusztán egy rutinos játékost vásárolt, hanem egy klublegendát hozott vissza a korábbi gólkirály személyében. 
Mint ismeretes, a korábbi holland gólkirály Klaas-Jan Huntelaar 1 évre tért vissza az Ajaxba, és nem is lehet kérdés, hogy egy olyan csapatban láthatjuk jövőre játszani a kiváló támadót, amelyben legendaként tisztelik őt. 
A csatár még 2006 januárjában szerződött először Amszterdamba a Herenveen csapatától. A góllövőlista vezetőjeként kissé nehezen lendült játékba, és csak a negyedik meccsén szerezte meg első gólját új csapatában. Innentől viszont nem volt megoldás, 16 gólt tett hozzá (Köztük egy mesternégyest) az ősszel szerzett 17-hez és fölényesen lett a bajnokság gólkirálya. A szezont végül kupagyőzelemmel zárta, a PSV elleni fináléban duplázott. A Bajnokok Ligájában is ekkor szerzete első gólját, az Internazionale volt a szenvedő alany. Első teljes idényét nem kezdte túl jól, és időbe telt mire formába lendült. Tavasszal aztán keresve sem lehetett volna jobb játékost találni nála a ligában, és 21 góllal zárta ezt a szezont. A bajnoki címről megint lemaradt az Ajaxxal, de a kupadöntőben ezúttal is a győztes csapat tagja volt, és megint gólt szerzett. Az UEFA kupában hiába szerzett 7 gólt, csapata elég korán kiesett a Werder Bremennel szemben. A 2007/08-as idényt impozáns módon, 4 góllal és 1 gólpasszal nyitotta a bajnokságban megalapozva újabb gólkirályi címét. Végül 33 góllal zárta a szezont, amely egy újabb európai ezüstcipőt hozott számára. 2008 őszén jó formában focizott, ám novemberben szalagszakadást szenvedett. A pályára csak 2009 januárjában térhetett vissza, ám addigra már leigazolta őt a Real Madrid. 

Klaas-Jan Huntelaar  a XXI. század (egyik) legnagyobb Ajax játékosaként távozott Madridba. Amszterdamban eddig 134 tétmérkőzést játszott, amelyeken 102 gólt szerzett. 

Címkék: legendák
https://focitori.blogstar.hu/./pages/focitori/contents/blog/38943/pics/lead_800x600.jpeg
legendák
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?